POLKUPYÖRÄ JA PUNKKI ⚓️ A BIKE AND A TICK

Eilen käytiin paikallisessa urheilukaupassa ostamassa mulle oma polkupyörä. Ja elämäni ensimmäinen pyöräilykypärä! Ja minä kun olen aina sanonut, että semmoista en kuuna päivänä päähäni laita! Niinpä, vannomatta paras.

Urheilukauppa oli nimeltään Decathlon. Vastaa mun mielestä lähinnä meidän Budget Sportia, eli on siis vähän edullisempi liike. Tarkoitus oli ostaa fillari, joka sopii hyvin tähän suurten korkeuserojen maastoon, mutta ei kuitenkaan mitään varsinaista maastopyörää. Suhteellisen haastava homma, ainakin sen puolesta, että myyjä ei puhunut kovinkaan kummoista englantia ja minä en senkään vertaa italiaa. Koeajokin olisi ollut mukava suorittaa jossain muualla kuin urheiluliikkeen käytävillä muita asiakkaita väistellen.

 

 

Päätös kuitenkin syntyi haastavista olosuhteista huolimatta ja B’TWIN-merkkinen kiinalaisen laatutyön helmi pääsi asuntoauton kyytiin. Se on 21-vaihteinen, jonkinlainen kaupunki-ja maastopyörän risteytys. Hinta ei päätä huimannut, ja on luultavasti suoraan verrannollinen laatuun, mutta aikomus ei ollutkaan hankkia mitään omaisuuksien arvoista kulkupeliä. Jos tuo nyt syyskuuhun asti pysyy kasassa, niin olen tyytyväinen. Ruotsalaisella on huippuluokan maastopyörä, joten luultavasti yhteisillä pyöräretkillä mun reidet on maitohapoilla jo ennen ensimmäistä ylämäkeä. Ainut mikä vähän kauhistuttaa on se, että tuossa ei ole ollenkaan jalkajarrua, mutta kaiketi siihenkin tottuu.

Ja tosiaan, se pyöräilykypärä. Ilmeeni oli vähintäänkin epäuskoinen, kun polkupyörän valinnan jälkeen ruotsalainen sanoi, että seuraavaksi sitten kypärä. Yritin änkyttää vastalauseita, että minä en kyllä semmoista päähäni laita, hyvin olen pärjännyt tähänkin asti ilman ja onko hänellä itsellään kypärä? Kuulemma on ja käyttää, varsinkin jos pyöräilee vähänkin isommilla teillä, joissa on paljon liikennettä. Niinpä minä sitten pitkin hampain kannoin kypärän kassalle. Mitenkään kauhean vakuuttunut en ole, että moinen hökötys suojaa millään tavalla, jos päätän ottaa lähikontaktia Italian maaperän kanssa. Luultavasti se luo vain semmoisen valheellisen turvallisuuden tunteen, illuusion, että nyt ei käy kuinkaan. Toivotaan kuitenkin, että ei tarvitse ottaa selvää asiasta.

 

 

Mutta pääasia (kypärän lisäksi) on, että nyt pääsen liikkumaan huomattavasti nopeammin paikasta toiseen. Kävely näin kuumalla kun on todella uuvuttavaa puuhaa. Lämpimän sään myötä olen tajunnut myös sen, että suunnilleen 75% mukana olevista vaatteistani on käyttökelvottomia. Siis pitkähihaisia tai -lahkeisia tai muuten vain aivan liian lämpimiä. Ne voi siis suosiolla siirtää pois vaatekaapista tilaa viemästä. Kerrankin näin päin, eipä ole Suomen kesässä ollut pariin vuoteen sellaista ongelmaa kuin liian lämpimät vaatteet!

 

 

Eilen illalla, kun oltiin menossa nukkumaan, ruotsalainen huomasi, että hänellä on kyljessä punkki! Kylmän rauhallisesti hän otti pinsetit käteen ja nappasi se pois. Minä sen sijaan meinasin saada hepulit ja vaadin häntä välittömästi suorittamaan punkkitarkastuksen myös minulle. Mitään ei löytynyt, mutta heti tuli semmoinen olo, että joka paikkaa kutisee ja iholla ryömii joku ötökkä. Ällöttävää! Minä kun en kauheasti tykkää mistään suunnilleen hamsteria pienemmästä elikosta. Muutama ystävä ainakin tietää, että vauhkoilen aina kaikissa heinikoissa ja metsät jätän kyllä suosiolla rauhaan hirvikärpästen aikaan.

Sanoinkin ruotsalaiselle, että kovin alkaa vaikuttaa turvattomalta tämä Italia; pyöräilykypäräkään ei suojaa punkkien hyökkäykseltä.

 

 

Yesterday we visit a local sports store and bought a bike for me. And first bicycle helmet of my life. And I have said that I never put one of those on my head! This again proves that never say never.

Decathlon was the name of sports store and I think it’s much like Budget Sport in Finland. A bit more inexpensive chain. Meaning was to buy a bike that fits in here on these reliefs. Shop assistant didn’t speak that good english and my italian does not exist, so it was bit challenging. And it would of been nice to do the test drive somewhere else than inside the shop avoiding other clients.

Despite the challenging circumstances, I managed to buy a pearl of chinese quality work and got it in to our camper. Price wasn’t that high but I think it’s comparable to quality what might not be that high either. If it keeps whole unto september, then I’m happy. Pilot has very nice and expensive mountain bike, so I think my thighs are on acid before the first uphill, if we cycle together.

Yes, and that bicycle helmet. I think I looked little sceptical when after choosing the bike pilot said that now you need a helmet. I tryed to protest that I don’t need one, I never had one before and does he have one. He answered that yes, he’s having one and he’s using it especially, if he is cycling on roads with lots of traffic. So involuntary I carried the helmet to cash desk.

I’m not that convinced that it’s protecting me very much if I decide to be familiar with italian ground. Maybe it’s just giving an illusion of protection. Hope that I don’t never have to find out what’s the real status of that. Anyway, now it’s much easier to go from one place to another when I’m having a bike. Walking, when it’s so warm, is exhausting. Along warm weather I have notice that about 75% of my clothes are useless. They are too warm and too thick. Problem that we haven’t had in Finland for many summers, too warm clothes!

Yesterday evening, just before we went to bed, pilot notice that he had a tick on his side. He was very calm and just take tweezers and took it off. Instead of me, who nearly freaked out! I insisted that he had to check out if there was some of those on me too. There wasn’t but instantly it feldt like something is walking on my skin. Gross! I really don’t like that much anything that is smaller than hamster. Some of my friends know that I don’t like long grass and I don’t go to forests when there are deer flys.

I told to pilot that it starts to feel like it’s bit unsafe here in Italy. Even if you are wearing a helmet the ticks are still attacking you.

3 Comments

  • Äitee

    Kyllä hyvä kun ostit kypärän. Valkosipuli pillerit olis hyviä ettei punkit tykkäisi teistä. Olisin muuten tullut mehupullon kans vastahan sinne kauppareissulle niinkun ennen muinoinkoulusta, kun en hommannut. ☺️😊🤭

    • Sarkka

      Et sä äiti olisi voinu mennä mehupullon kans vastaan, sekin on hyötykäyttöasemalla 😂 Nykyaikana voisit tulla viinipullon kans vastaan, eikö parempi? Ja mua jallupullon kans 🤪

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *