HELLETTÄ PAOSSA ⚓️ ESCAPING THE HEAT

Tultiin viime viikolla Sloveniaan pakoon Bassanon kuumuutta. Kuumahan täälläkin on, mutta vieressä virtaava Soca-joki tuo hiukan helpotusta helteeseen. Olenkin enemmän tai vähemmän viettänyt aikani joessa likoamalla, veden lämpötila on mukavat +18 astetta.

Tämä on kolmas kerta tänä kesänä, kun ollaan täällä Tolminissa ja tällä leirintäalueella. Aikaisemmin olen aina viihtynyt täällä oikein hyvin, mutta nyt kun ajettiin tänne sisään meinasin saada halvauksen. Paikka on ihan tupaten täynnä ihmisiä, siis kirjaimellisesti! Kuten edellisessä postauksessa kirjoitin, elokuu ei ehkä ole paras aika matkustaa täällä. Kaikki muutkin nimittäin haluavat tehdä sitä samaa. Täällä leirintäalueella ei ole merkitty paikkoja millään tavalla erikseen, joten kaikki saavat leiriytyä parhaaksi katsomallaan tavalla. Sanottakoon, että muiden parhaaksi katsoma tapa eroaa hieman omastani.

⚓️

Last week we escape Bassono’s heat and drove to Slovenia. It’s almost as hot here, but Soca-river is running just next to camping place and it cools the air little bit. I have more or less soak myself in the river all days long; temperature is around +18 degrees.

This is 3rd time in this summer that we are here in Tolmin and this same campsite. Previous times I have always enjoyed being here but now when we drove in I was shocked. Place is literally stuffed with people! There is no numbered places here so everybody can parked best way they can. Let’s just say that my opinion of best way is very different than most of our neighbours.

 

 

Leirintäalueen kapasiteetti on ylitetty reippaasti ja käytännössä mikään ei oikein toimi. Suihkuista ei tule lämmintä, kierrätyspiste pursuaa roskia, asuntoauton harmaavesisäiliötä tai vessatankkia ei voi tyhjentää minnekään, koska tyhjennyspaikka on tukossa ja viimeiseksi hajosi vielä pesukone, joten pyykkiäkään ei voi pestä. Ihmiset vetävät omia sähkökaapeleitaan pitkin ja poikin, joten seuraavaksi paukkuvat varmaan sulakkeet.

Kaiken tuon ehkä vielä sietäisi, mutta se että naapurit tunkevat melkein syliin, alkaa pikku hiljaa sapettaa. Ihmisiä tulee vain koko ajan lisää, vaikka edellisetkään ei tunnu kunnolla mahtuvan alueelle. Viimeksi nyt illalla meidän taakse parkkeerasi auto ja asuntovaunu, ehkä metrin päähän. Olisi melkein voinut sanoa, että mitä te nyt turhaan otitte omaa vaunua mukaan, olisitte saman tien voineet muuttaa meidän autoon asumaan.

Voisihan täältä tietysti lähteä, mutta ainut ongelma on, että minne sitten menisi? Joka ainoa paikka on tähän aikaan vuodesta ihan yhtä täynnä. Bassanon leirintäalueella oli melkein tyhjää, mutta se johtuu vain siitä, että ei sellaisessa kuumuudessa pysty olemaan. Siellä ei ole edes uima-allasta, missä voisi vilvoitella. Joten ei kai tässä muu auta kuin koittaa tottua tähän ihmispaljouteen.

⚓️

Camp site is overloaded and it means that nothing really works. There’s no warm water in showers, recykling place is full of garbages, we can’t empty our grey water and toilet tanks because the drain is blocked and the washing machine went broken. People are draging their electricity cables little so-so, so I guess next thing that gets broken is fuse.

All that I could even tolerate, but not that when the neighbours are staying so close. It’s coming more and more people to the camping place while the previous can’t even fit in. Yesterday car with the caravan parked behind us, about one meter from us. Like why bother to take your own caravan with you, just move in with ours!

We could just move to somewhere else, but where? Every place is as full as the others. Bassano’s camping place was almost empty when we left there, but it’s only because it’s so hot there that almost nobody can’t stand to be in there. And there’s even no pool, where you could cool down a little bit. So I guess we have no choice but to try survive here.

 

 

Tämä kuumuus tuntuu sulattavan viimeisetkin vähäiset aivosolut, ei jaksa tehdä muuta kuin hikoilla ja huokailla. Ymmärrän kyllä hyvin, kun siellä kotona Suomessa ja Ruotsissa aletaan jo olla hiukan tuskastuneita helteeseen. Tässä ihan oikeasti alkaa olla syksyä ikävä! Eikä tietenkään saisi valittaa, kohta tulee taas talvi joka kestää seuraavat 9 kuukautta. Minä sanon kyllä, että antaa tulla vaan, lunta tupaan ja jäitä porstuaan! Ruotsalainen ei ihan ole kanssani samoilla linjoilla, hänen mielestään syksy on ihan kamala!

Siinähän meillä sitten riittääkin pohdittavaa, että missä tulevaisuudessa asutaan?

⚓️

It feels that this heat is melting my brains. I’m not able to do nothing but sweat and  moan. I understand why people back home in Finland and Sweden started to be a little irritated to this heat. It really feels that I started to miss autumn. Of course somebody says that you can’t complain, soon we have 9 months winter again. I say yes, bring it on, snow and ice! Pilot doesn’t share this feeling, he thinks that autumn sucks!

So there we have something to think, where should we live in future?

 

4 Comments

 • Sarkka

  Ymmärrettävää, että suomalaisuus alkaa nostaa päätään, kun ventovieraat leiriytyy ihan viereen! Eikö muualla maailmassa ole olemassa näitä henkilökohtaisia ”reviirejä”?
  Koittakaa jaksaa kuumuudessa, me nautitaan nyt +20 asteesta 👍

  • Susanna

   Ilmeisesti muualla maailmassa henkilökohtainen reviiri on huomattavasti pienempi kuin meillä Suomessa 😂

 • Äitee

  Ihan vain lohdutan teitä jos te tuon kaiken kestätte. Vuoden päästä muistelette oli siä leirintäalueella kivaa😏
  Aika kuulemma kultaa muistot, vai..😣Ei vissihin🤔VOIMIA🤗

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *