HERKKUJA JUHANNUSPÖYTÄÄN ⚓️ DELICACY FOR MIDSUMMER

Juhannus on ihan ovella ja ainakin itsellä hyvä ruoka kuuluu olennaisena osana juhannuksen viettoon. Varmaan moni on jo päättänyt mitä haluaa syödä, mutta jos joku vielä miettii, niin ajattelin jakaa pari reseptiä. Nää on semmosia mitä tykkään tehdä, jos olen juhannuksen maissa. Itse asiassa, nämä samat herkut toimii myös joulupöydässä ja viime jouluna tarjoilin näitä ruotsalaiselle 😊

Midsummer is just a round the corner and good food is relevant part of celebrating it, at least for me. I think many of you have already decided what to eat, but if somebody is still wondering here’s few of my favourits. I usually do these if I spend Midsummer ashore. Actually these work also in Christmas table and I served them to pilot last Christmas 😊

 

 

SEILORIN SILLIKAVIAARI

2 pkt matjessillifileitä (n.300 g)

1 Granny Smith-omena

1,5 dl pikkelöityä punasipulia

3 kpl keitettyä kananmunaa

1 dl creme fraichea

1,5 dl majoneesia

sitruunan mehua ja -kuorta

tilliä

mustapippuria

Kuutioi matjessillit, pikkelöity punasipuli ja omenat pieniksi kuutioiksi. Leikkaa keitetyt kananmunat munanleikkurilla molempiin suuntiin, että saat siitäkin pienempää palasta. Pese sitruuna hyvin ja raasta noin puolikkaasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Silppua tilli ja yhdistä kaikki ainekset. Lisää mustapippuria maun mukaan. Anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia ennen nauttimista.

SAILOR’S HERRING CAVIAR

300 g matjes herringfile

1 Granny Smith apple

1,5 dl pickled red onion

3 cooked egg

1 dl creme fraiche

1,5 dl mayonnaise

lemon juice and skin

dill

black pepper

Dice matjes herring, pickled red onions, eggs and apple to small cubes. Wash lemon well with warm water and grate half of lemon skin. Press the juice from half of thr lemon. Mince the dill and mix all ingredients. Let stay in fridge at least two hours before enjoying.

 

 

PIKKELÖITY PUNASIPULI

1 kg punasipulia

1,5 dl väkiviinaetikkaa

3 dl sokeria

4,5 dl vettä

Kuori ja pilko sipulit haluamasi mallisiksi. Kiehauta vesi, etikka ja sokeri ja kaada kuumana sipuleiden päälle. Jäähdytä ja laita kylmään. Tällä samalla 1-2-3-liemellä voi pikkelöidä mitä tahansa vihanneksia tai vaikka sieniä.

⚓️

PICKLED RED ONIONS

1 kg red onions

1,5 dl white vinegar

3 dl sugar

4,5 dl water

Peel and slice onions. Cook water vinegar and sugar and pour hot on to the onions. Cool down and store in fridge. With this 1-2-3-stock you can pickle what ever vegetables you want and also mushrooms.

 

 

KYLMÄSAVULOHITARTAR

400 g kylmäsavulohta

1,5 dl pikkelöityä sipulia

1/2 Granny Smith-omena

1 dl creme fraichea

1,5 dl majoneesia

sitruunan mehua ja -kuorta

tilliä

mustapippuria

Leikkaa lohi suikaleiksi. Kuutioi omena ja sipuli. Silppua tilli ja sekoita kaikki ainekset yhteen. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.

TARTAR FROM COLD SMOKED SALMON

400 g cold smoked salmon

1,5 dl pickled red onion

1/2 Granny Smith apple

1 dl creme fraiche

1,5 dl mayonnaise

lemon juice and skin

dill

black pepper

Cut the salmon to smaller pieces. Dice apple and pickled red onion to small cubes. Mince the dill and mix all ingredients. Let stay in fridge at least two hours before enjoying.

 

 

Nämä molemmat kalajutut sopii erinomaisesti uusien perunoiden kanssa tai saaristolaisleivän päälle. Pikkelöity sipuli sopii perunasalaattiin, kreikkalaisen salaattiin tai vaikka makkaran kyytipojaksi.

Ihanaa ja herkullista juhannusta kaikille 😊

Both of these fish things go excellent together with new potatoes or dark bread. Pickled onions are very good in potato salad, Greek salad or even with sausages.

Have a great and delicious Midsummer 😊

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *