IKÄVÄ SYKSYÄ ⚓️ MISSING FALL

 Kuulostaa varmaan kiittämättömältä vinkua kuinka kuuma täällä on, kun olen saanut viettää puoli vuotta täällä Italiassa ja muualla Etelä-Euroopassa, tekemättä mitään ja vain nauttinut auringosta. Totuus on kuitenkin se, että minusta ei olisi asumaan näin lämpimässä maassa ihan kokopäiväisesti. Tai sitten pitäisi olla niin rikas, ettei tarvitsisi tehdä ollenkaan töitä ja voisi asua isossa talossa, missä olisi ilmastointi ja uima-allas.

⚓️

I know I sound very ungreatful; I have spend six months in Italy and in South Europe, doing absolutely nothing and just enjoying the sun, and still I’m complaining how warm it is here. Truth is that I couldn’t live all the time in such a warm country. Or if I would live, I would have to be so rich that I wouldn’t have to work, I could just live in the house with air condition and pool.

 

 

Olen aina tykännyt syksystä, siitä kirpeydestä ja raikkaudesta. Ja niin oudolta kuin se saattaa kuulostaakin; tykkään myös siitä syksyn pimeydestä ja sateesta. Sehän on asia, mikä monia ahdistaa, että kohta tulee taas niin pimeä ja siitä myös monet täällä Italiassa kyselevät; että millaista se on kun on niin pimeää suuri osa vuodesta. No toisaalta, kyselen minäkin täkäläisiltä, että miten te pystytte asumaan täällä, kun koko ajan on niin helvetin kuuma!

⚓️

I have always loved autumn, crispyness and freshness of it. And as odd it sounds like; I love also the rain and the darkness. Darkness is the thing that depresses many people and I have been asked many times here in Italy that how does it feel when it’s so dark so much of the year. Well, I have also asked them that how can you live here when it’s so f…ing hot all the time!

 

 

Ymmärrän kyllä ihmisiä jotka joutuvat lähtemään joka aamu töihin pimeässä ja sitten kun he pääsevät töistä, niin on taas pimeää. Että ne päivän muutamat valoisat tunnit vietetään työpaikalla. Ja sitten kun sitä jatkuu kuukaudesta toiseen, niin alkaahan se ahdistaa. Minulla ei sitä murhetta ole; menen töihin aina viikoksi kerralla ja työviikon aikana säällä ei oikeastaan ole kovinkaan suurta merkitystä. Olen kuitenkin koko viikon sisätiloissa ja keinovalaistuksessa, joten pimeydellä tai valoisuudella ei ole sen suurempaa merkitystä. Ja sitten vapaaviikon aikana tuntuu ihanalta olla ulkona, oli sitten miten pimeää ja märkää tahansa.

⚓️

I’m lucky, because I don’t have to travel to work every day; I go to work once in every other week and then I’m there one week. So I don’t need to sit in traffic jams every morning when it’s still dark and then again after work, and it’s dark again. But I understand people who have to do it every day and spend those few hours of day light at work. When you do it month after month so of course it’s depressing.

 

 

Täällä tuntuu, kuin ihon pinnalla olisi koko ajan hikikalvo. Vaikka istuu varjossa, hiki virtaa selkää pitkin. Jos tämä olisi muotiblogi, niin kovin olisi yksitoikkoinen sellainen. Päivän asu on joka päivä sama; ohuimmat shortsit ja toppi, mitä kaapista löytyy ja varvastossut. Mitä väljemmät vaatteet sitä parempi.

Yhtenä aamuna sain nerokkaan idean lähteä vuorille vaeltamaan. Muutenhan se on oikein mukavaa puuhaa, mutta sinä päivänä lämpötila kohosi +34 asteeseen. 3 tunnin ja 141:n noustun kerroksen jälkeen aloin olla aika lopussa. Normaalissa lämpötilassa vaellusta olisi voinut jatkaa koko päivän, mutta helteessä se vie kyllä voimat täysin. Loppupäivän istuin varjossa ja tankkasin vettä, ja ikävöin syksyä ☺️

⚓️

It feels that I’m constantly sweating when I’m here, even if I just sit in the shadow. If this would be fashion blog it would be very boring one; outfit of the day is same every day. Most thin shorts and top what I can find in my wardrobe and flip flops. More loose the clothes are the better.

One day I got brilliant idea to go hiking to mountains. It’s usually very pleasant thing to do but on that day temperature went up to +34 degrees. After 3 hours and 141 floors up I started to be quite exhausted. In little cooler temperature I could carry on all day, but in such a heat it’s impossible. Rest of theday I just sat on the shadow, drank water and missed autumn ☺️

 

 

Toki tällaiseen lämpimään ilmaan varmaan jossain vaiheessa tottuisi, niinkuin viileämpäänkin säähän ja pimeyteen tottuu. Ruotsalainen on sitä mieltä, että olisi mukava asua jossain lämpimässä ja sitten vain käydä ehkä joskus lomalla jossain, missä on talvi ja kylmä. Eikä niin, että asutaan siellä missä on pimeää ja kylmää vähintään puolet vuodesta ja sitten vain käydään joskus lomalla lämpimässä. Että tähän asiaan pitäisi löytää joku hyvä, molempia miellyttävä ratkaisu..🤔

⚓️

Of course at some point I could get use to warm weather like this, as well as people get use to cooler weather and darkness. Pilot thinks that it would be much nicer to live in some warm country and only visit places where it’s cold and winter. And not the opposite, live there where it’s cold and dark at least half of the year and only rare have holiday in some warm places. So we have to find out some good solution to this, one that please both of us..🤔

 

6 Comments

 • Sarkka

  Hei siskoo ❤️

  Ymmärrän täysin sun syksynkaipuun! Mä olen ollut niin onnellinen, kun voi laittaa takin päälle ja villasukat jalkaan. Nyt tällä on oikein ihana ilta, lämmintä on +15, mutta syksyn tuntu on jo.
  Tänään on täällä muinaistulien yö, laitettiin saunaan tulet ja tehdään lämpöisiä voikkareita. Muinaistulien kunniaksi, laitettiin Lada käyntiin ja käytiin ilta-ajelulla.

  Muista nyt kuitenkin nauttia lämmöstä ja shortsikelistä!
  Oot sä kuitenkin myös melkonen auringon lapsi 😊

  • Susanna

   Joo, nautin täysillä, vielä kun on hetki aikaa. Kyllä tätä lämpöäkin varmaan talvella tulee ikävä ☺️

 • Saija

  Terveisiä saarikauden päättäjäisten jälkeen. Menomatkalla hoitolapsi sai itku-potku-raivokohtauksen kun olisi pitänyt pukea TAKKI ja PELASTUSLIIVIT! Pukeminen noin ylipäätään tuntuu siitä aika vastenmieliseltä. Taitaa olla syntynyt väärään maahan se lapsi.
  Paluumatkalle saatiin sentään takki ja liivit päälle, mutta silti jouduin palauttamaan kolme miltei likomärkää lasta vanhemmille. Että tällä hetkellä en ole syksy fani.

  • Susanna

   Ymmärrän kyllä tuollaisen välikohtauksen jälkeen 🙄
   Saattaa tehdä mullakin tiukkaa toi säänmukainen pukeutuminen, kun tuun takasi. Esimerkiksi sukat tuntuu jotenkin kaukaiselta asialta, puhumattakaan takista 😏

 • Äitee

  Äiteeki tykkää syksystä. Ihanat pimenevät ehtoota, ulkolyhtyyhin kynttilät syksyn tuoksut, puimurin hyrinät ja piste iin pääle
  lietteen käryt🤭 kuuluu myös syksyyn eli aivan mahtavaa😊Nauttikaa vielä lämmöstä.
  Täällä syksy toivottaa teidät teidät tervetulleeksi kotiin♥️🤗

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *