ILLALLINEN VENETSIASSA ⚓️ DINNER AT VENICE

Venetsiassa ollessamme eksyttiin ihan vahingossa syömään illallista erittäin hyvään ravintolaan. Koska oltiin kävelty koko päivä, tarkoitus oli mennä hotellin vieressä olevaan ravintolaan syömään vain pikaisesti jotain ja sitten painua pehkuihin. Ruotsalainen alkoi kuitenkin huvikseen katsoa kartasta lähellä olevia paikkoja. Melkein päädyttiin syömään yhteen ranskalaiseen ravintolaan, mutta minä rupesin kauhistelemaan ruokalistan hintoja ja sanoin, että katsotaan sittenkin joku toinen paikka. Oltaisiin kyllä säästetty sievoinen summa, jos oltaisiin vaan suosiolla jääty siihen ranskalaiseen ravintolaan..

When we visited Venice we ended up having dinner in excellent restaurant. Our meaning was just to have a dinner somewhere near in our hotel and then go to bed early, because we had been walking all day long around the city. However the pilot started to look different places from the map. It was close that we didn’t end up eating in one french restaurant, but then I looked the prizes in their menu and suggested that maybe we’ll change the place. Thinking afterwards it might had been much cheaper to just stay there..

 

 

Käveltiin yhden kanaalin yli ja siellä oli Local Venezia-niminen ravintola jonne päädyttiin. Sattumalta heille oli tullut peruutus ja päästiin baaritiskille syömään. Tarjolla oli a la carte-lista ja 7 ruokalajin Identity-menu tai 5 ruokalajin Local-menu. Päädyttiin ottamaan 5-ruokalajin menu viinipaketin kanssa.

We walked over one bridge and found a restaurant called Local Venezia. It just happened that they have had one cancellation so we got the table by bar. They had a la carte-menu and also 7- ad 5-courses menus. We ended up taking 5-courses Local-menu with wine pairing.

 

 

 Ravintola käyttää kaikessa mahdollisessa; ruoassa, viineissä, sisustuksessa ja astioissa paikallisia tuotteita. Ruoanvalmistuksessa käytetään luomutuotteita ja viinit joita heillä myydään tehdään käsinpoimituista rypäleistä, eikä niiden valmistuksessa käytetä lisäaineita. Ravintolan keittiöpäällikkö, Matteo Tagliapietra, on työskennellyt mm. Kööpenhaminan Nomassa.

Restaurant uses local products in everything they can. They favour organic ingredients in food and use artisanal natural wines. Chef of the restaurant, Matteo Tagliapietra, have been working, among other places, in restaurant Noma in Copenhagen.

 

 

 Ensimmäisenä saatiin keittiön tervehdys; sardelli, pieni hampurilainen kalatäytteellä ja ilmeisesti friteerattua filotaikinaa.

First we got amuche bouche; sardell, small hamburger with fish paste and apparently fritter filo pastry.

 

 

 

Alkuruoaksi oli merianturaa, perunaa, sitruunaa, pinaattia ja hasselpähkinää.

For the first course we had sole, potatoes, lemon, spinach and hazelnuts.

 

 

Artisokkaa, rucolaa ja mustaa valkosipulia.

Artichoke, rocket and black garlic.

 

 

Risottoa, paikallista gó-nimistä kalaa, merilevää ja katsuobushia, joka on kuivattua, liekitettyä ja käynyttä tonnikalaa. Kuuman risoton päällä ohuen ohuet katsuobushi-lastut liikkuivat hauskasti ja niitä kutsutaankin tanssiviksi kalalastuiksi.

Risotto with gó, nori seaweed and katsuobushi. Gó is local small fish and katsuobushi is dryed, flamed and fermented tuna. On top of the hot risotto katsuobushi flakes seemed to ”dance”.

 

 

Sitten oli vuorossa ankeriasta, mangoa ja sikuria. Täytyy sanoa, että tämä ja edellinen ruokalaji herättivät hiukan epäilyksiä. Ensinnäkin risotossa oleva pikkukala, koska kuvittelin ensin sen elävän kanaaleissa, jotka eivät vaikuttaneet aivan hirvittävän puhtailta. Mutta onneksi ymmärsin väärin. Ja sitten ankerias, joka on uhanalainen ja WWF:n punaisella listalla. Risotto oli erinomaista, mutta ankeriaan kanssa jouduin hiukan tsemppaamaan ja ruotsalainen auttoi syömällä osan. Vaikka se oli savustettu ja maistui hyvältä, niin jotenkin sen rasvaisuus pisti vastaan. Mango sopi kyllä hyvin tasapainottamaan makua.

Eel, mango miso and puntarelle. I have to say that I was little suspicious with this and previous course. First of all because of the local fish, gó, which I pictured to live in canals. Gladly I was wrong with that! And second of all eel, that is very endangered species and it’s on WWF red list of fishes that you don’t supposed to eat.

After all, risotto was excellent. With eel I had to work little bit, mainly because it’s very greasy. Taste was good, little bit smoky and mango balanced the greasyness superbly. And pilot helped me a little with it.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ennen jälkiruokaa saatiin vielä suunraikastajat appelsiinipannacotan muodossa. Rakenne oli ihanan silkkinen ja maku hiukan makea, mutta ehkä enemmän kirpeä, jopa karvas, johtuen appelsiininkuorista. Se sopi täydellisesti rasvaisen ankeriaan jälkeen.

Before dessert we got a little mouth refresheners; orange pannacotta. Texture was so silky and taste was only bit sweet, maybe more sour or even bitter. It was perfect after greasy eel.

 

 

Jälkiruoassa oli ainakin suklaajäätelöä, suklaamoussea, suklaacrumblea, vaahdotettua merivettä ja meriparsaa. Erinomainen päätös erinomaiselle aterialle.

Dessert was chocolate ice cream, chocolate mousse, chocolate crumble, foam of sea water and sea asparagus. Excellent ending to excellent menu.

 

 

Vahva suositus tälle ravintolalle, jos tulee matkustettua Venetsiaan ja haluaa syödä hyvin. Pöytävaraus on suositeltavaa tehdä, koska paikka vaikutti erittäin suositulta. Palvelu oli erinomaista, rentoa ja asiantuntevaa. Erityisesti paikan sommelierin, Jacobon, ammattitaito teki vaikutuksen.

Me poistuttiin ravintolasta 4 (!) tuntia saapumisen jälkeen! Vatsat täynnä ja lompakko aavistuksen kevyempänä. Saatiin vielä lahjaksi purkki risottoriisiä lähtiessämme. Kaiken kaikkiaan erinomainen päivä ja ilta Venetsiassa!

I can strongly recommend this restaurant, if you travel to Venice and want to have great food experience. I might be a good idea to book a table before, because the place was very popular. Service was adept and easygoing. Especially we were impressed by sommelier Jacobos expertise.

We left the restaurant four (!) hours after our arrival! With our stomaches full and wallet little bit lighter. We got can of risotto rice as a gift when we left. All in all excellent day and evening in Venice!

5 Comments

 • Sarkka

  Hienoa että menitte ja saitte uusia kokemuksia! Ja ei se lompakko nyt niin paljon keventynyt, jos Suomessa syö hyvässä ravintolassa tuollaisen setin ja viihtyy 4 tuntia, on suuri vaara päätyä tiskaamaan 🙃
  Ja tuo mekko sun päällä, voi kateus! Mä täällä just sisälle tulleena pitkissä kalsareita laitoin takkaan tulet, Sami lämmittää saunaa ja mä kaadoin itelleni Jallun (Håkanille terveiset vaan 😄)
  Yritän huomenna aktivoitua taas instassa, pitäis olla aurinkoista ja +13˚C!!! Hirvee helle!!!
  Yritän pitää nestehukan loitolla, nauttikaa olostanne!

 • Sarkka

  Niin, ja kainona lukijatoiveena, lisää kuvia susta! Ihana katella sua noin ruskettuneena ja iloisena!
  Terveisin hyvin kalpea siskosi

 • Äitee

  Kukas se tyttö raitamekossa Mun Susa🤗 . Mitkä ihanat ruuat. Elämän suuria nautintoja.Täällä kotomaassa on tänään vähän lämpimämpää, niinpä istutin muutaman orvokin ja murattia muuten kevyt toppatakki päällä😏 Sen kunniaksi pari sirukkaa ja nokkoslättyjä. Terveisiä ja Nauttikaa😘😊

 • Heidi

  Turun paikallinen parempi ravintola alkoi vaikuttaa melko edulliselta paikalta 🙂
  Tulevalle viikolle luvattiin tänne kotisuomeenkin jo jopa 20 asteen lämpötiloja, voi olla että joutuu kaivamaan kesävaatteita komeron kätköistä.
  Terveisiä ruotsalaiselle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *