KOTI ASUNTOAUTOSSA ⚓️ HOME IN CAMPER VAN

Asuntoautossa asumisen hyviin puoliin kuuluu se, että kaikki asiat ovat kompaktisti käden ulottuvilla. Jos joku asia on hukassa, se luultavasti löytyy muutaman neliömetrin sisältä. Toisaalta taas, ainakin meidän kohdalla, kun tavaraa on paljon, niin aika moni asia on koko ajan hukassa! Tavarat seilaavat paikasta toiseen ja vaikka kuinka sovitaan, että pidetään joku asia tietyssä paikassa, niin eikö se kohta ole jossain ihan muualla.

Autossa on yöpymispaikkoja yhteensä kuudelle. Perällä on parisänky, samoin edessä ohjaamon yläpuolella ja kun ”keittiön” pöytä nostetaan pois ja ”sohvat” levitetään, niin siihen mahtuu vielä pari nukkumaan. Paitsi että meidän autoon mahtuu nukkumaan kaksi ihmistä. Ohjaamon yläpuolella oleva ”vierashuone” on täynnä reppuja, liitovarjoja, vaatteita ja kaikkea muuta tavaraa. Ja pöytä on yleensä täynnä tietokoneita, kameroita ja kännyköitä.

One of good parts about living in a camper van is that everything is near. If something is lost it isn’t usually very far away. One the other hand with this much stuff that we have there’s always something that is lost. Things are just sailing around in camper and even if we agreed that we keep everything in their own places they won’t stay there.

There are sleeping places for 6 people in the camper. Behind is double bed and so is front, above the cabin. And when the ”kitchen” table is taken away and the ”sofas” are spreading out there is bed for 2 as well. But in our camper is bit tight; our ”guest room” above the capin is crowded by backpacks, paragliders, clothes and everything else. And table is usually full of computers, cameras and phones.

 

 

Ruotsalainen ajoi asuntoauton Tukholmasta tänne Italiaan maaliskuun alussa. Silloin täälläkin oli tosi kylmää ja sateista. Eli pelkillä kesävaatteilla ei todellakaan pärjännyt. Ja minä otin siis mukaan kaikkiin mahdollisiin keleihin vaatteita. Mistä syystä meidän muutamat pienet vaatekaapit pullistelevat vaatteita. Osa paksuimmista vaatteista on siirretty yhdistettyyn ”vierashuone/vaatehuoneeseen” Ikean käteviin vetoketjusäkkeihin, mutta siltikin meillä on vaatteita enemmän kuin tarpeeksi. Ja niistä käytetään vain murto-osaa. Aina kun pyykkikori on täynnä, ja satutaan olemaan jossain missä on pyykkikone, ne pestään. Ja kääritään taas kaappiin pinon päällimmäisiksi, josta ne otetaan käyttöön, koska ne on siitä päältä helpoin ottaa. Eli samat vaatteet kiertää päältä pesuun ja takaisin ja loput on kaapissa.

Jos tämän kuukauden matkalla olon perusteella voisi aloittaa alusta ja pakata nyt tavaroita mukaan, niitä tulisi huomattavasti vähemmän! Nyt sitä vasta ymmärtää miten pienellä vaatemäärällä sitä oikeasti tulisi täällä toimeen, varsinkin näin kesäaikaan. Mutta nyt ei auta kuin asua tämän tavaramäärän keskellä vielä jonkun aikaa. Kesäkuussa olisi aikomus tulla käymään Suomessa ja silloin kyllä pakkaan mukaan laukun täyteen ylimääräiseksi todettuja tavaroita.

Pilot drove camper van from Stockholm to Italy in the beginning of March. Then it was very cold and rainy here, so he needed also other than just summer clothes. And I took with me clothes to all possible circumstances. Which is why our few small wardrobes are stuffed with clothes. Some of the thickest clothes we have put on Ikeas blue bags and move them to our ”guestroom” but still we have clothes more than enough. And those we use only fraction. Every time laundry basket is full and we are somewhere where it’s possibility to do laundry, we are washing them. And when they have dryed we put them on top of the shelf. Every time we need clean clothes we are taking those which are on top of shelf, because those are easyest to take. So same clothes are circling all the time on and to laundry and rest of clothes are just on wardrope.

If I could start this trip again, by knowing things I know now, after spending one mounth on the road, I would pack a lot less! Only now I understand  how little amount of clothes I can manage with. On Juni it’s meaning to make a short visit to Finland and then I’m packing full suitcaise of all unnecessary things to take with me back home. Until then we just have to try find all the important stuff and ignore tbe rest.

 

 

 

Toinen kätevä asia asuntoauton rajallisessa tilassa on siivous. Mattojen tuulettaminen ja lattian pesu vie aikaa noin kolme minuuttia, ja sekin taitaa olla hiukan yläkanttiin. Vaikka täällä kuljetaan koko ajan sisälle ja ulos ja kengät muistetaan ottaa pois vain joka toinen kerta, niin siivouspäivistä ei saa aikaiseksi mitään kovin suurta riitaa. Kuten jo aikaisemmassa jutussa kirjoitin, ainoa asia mikä toistaiseksi on asettanut haasteita tähän asumismuotoon on sadepäivät. Tässä voisi todeta, että avain onnelliseen elämään on vähän siivottavaa ja paljon poutapäiviä 😂.

Another very handy thing by living in camper van is cleaning. It takes about 3 minutes to take carpets out and wash the floor. Although we go all the time in and out of the camper and maybe every second time we remember to take the shoes off, cleaning days are not something we have to argue about. As I wrote before, so far only challenging thing about living in camper van is rainy days. I could diagnose that key to happy life is small space, where you don’t have to clean that much and dry weather 😂.

 

 

5 Comments

 • Saija

  Arvaa vaan tarviitko välittömästi niitä kamppeita jotka tuot takaisin 😁

  Äiteen kommentit on yhtä odotettuja kuin Suskin kuulumiset.
  Terkkuja Äiteelle.

 • Äitee

  Oon kyllä Saijan kans samaa mieltä. Harkitte tarkoin mitä karsit🤔
  Kiitos Saijalle terveisistä ja kaikkea hyvää. 😊
  Kyllä tuntuu tutulta ett paljon pitää olla vaatteita varoiksi, me ollaan niin naisia😃😌. Ihana kun teidän pikku kodissa ei oo paljon siivoomista ja kaikki löytyy kuitenkin, toista se on meillä vaikka mä sen toisen minän kans sovin et kaikki paikoille, mut ei se muista mitää😏😥🤣
  Kivaa reissu jatkoa Susalle ja Håkanille toivottelee Susan Äitee🤗

 • Sarkka

  Saijan kanssa samaa mieltä!
  Susannan kuulumiset on aina ihana lukea ja silti jo blogia lukiessa odottaa äitin kommenttia ❤️
  Mä kuulen molempien äänen, kun luen näitä 😍
  Ihania päiviä Italiaan, Kauhajoelle ja Vaasaan!

 • Bussipysäkkityyppi

  Mä kans ilmoittaudun äiteen faniksi. Ei sillä, Siskon lähellä tuntuu olevan vain huipputyyppejä eikä ihme. Trossaanko mää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *