KOTONA TAAS ⚓️ HOME AGAIN

Olen nyt koittanut pari päivää totutella tähän kotona olemiseen. Onneksi on vielä muutama päivä aikaa siihen, ennen kuin koittaa paluu takaisin töihin. Vaikka on ihana olla takaisin kotona, niin silti moni asia tuntuu haikealta; suurimpana asiana se, että nyt me ei enää ruotsalaisen kanssa olla saman katon alla, tai samassa autossa. Kun vajaa puoli vuotta vietettiin tiiviisti yhdessä, niin paluu tähän viime vuoden deittailu-tapailuun tuntuu vähän ankealta. Marraskuussa tilanne vähän helpottaa, kun ruotsalainen muuttaa asumaan Suomeen, mutta silloinkin olen joka toisen viikon poissa.

Toinen asia mikä vähän mietityttää on se, että miten sitä pystyy olemaan taas sisätiloissa viikon kerrallaan, kun on tottunut olemaan koko ajan ulkona. No joo, nukuttiinhan me tietysti sisällä asuntoautossa, mutta silloinkin kaikki kattoluukut ja ikkunat oli yleensä auki, joten melkein taivasalla oltiin öisinkin. Ja nyt siis kohta on edessä viikko sisätiloissa. Toki aina voi käydä kannella haukkaamassa raitista ilmaa, mutta maissa käymiseen ei ole aikaa.

⚓️

I have been home few days now and tryed to get use to this ”normal life”. Luckily I have few days left before I have to go back to work. Even though it’s great to be back at home there are however things that feels little sad. Biggest of all is that now we are not under the same roof, or not in the same camper, with pilot. After spending almost six months so tight together it feels sad not see each other so often anymore. At November it maybe feels little better when pilot is moving to Finland but even then I’m gone every other week.

Another thing what I wonder is that how I can spend every other week inside when I have use to be outside now all the time. Well of course we slept inside the camper van, but then we had all the windows open so it felt that we almost slept under the stars.

 

 

Kotiintuloiltana kävin pikaisesti ruokakaupassa ostamassa aamiaistarpeita seuraavaksi aamuksi ja laskua maksaessani tajusin, että ainakin Italian hintoja tulen kaipaamaan. Muutama onneton ostos ja hinta oli yli 20€! Eikä ostoksiin sisältynyt ainuttakaan viinipulloa 😂 Muistan eräänkin ostosreissun Bassanossa jolloin ladottiin kärry täyteen ruokaa ja viiniä ja ostosten loppusumma taisi olla 90€!

⚓️

In the evening I came home I visit quickly at grocery store to buy some breakfast for next morning. When I was paying I realize that I’m going to really miss prices from Italy. I bought only few things and it cost over 20€! And I didn’t bought any wine 😂 I remember one time in Bassano when we bought hole shopping cart full of food and wine and amount was about 90€!

 

 

Me tehtiin ostokset pääasiassa Lidlissä tai jos oltiin Sloveniassa, niin siellä melkein aina Hoferissa. Olihan Bassanossa toki paljon muitakin ruokakauppoja, mutta Lidlin hinta-laatusuhde oli ehdottomasti paras. Ja lisäksi se oli sopivan kokoinen.

Muutaman kerran erehdyttiin menemään sellaiseen jäätävän suureen ruokakauppaan, mutta siellä iski kyllä ahdistus. Useimmiten sinne mennessä oli myös joko helvetin kova nälkä tai pissahätä, yleensä molemmat. Ja silloinhan tuollaisessa hehtaarien kokoisessa hallissa haahuilu onkin kovasti mukavaa!

Minulla on ilmeisesti aivoissa kananmunan mentävä aukko, koska ne yleensä aina unohtui ottaa mukaan siinä matkan varrella ja sitten lähellä kassoja se palautui mieleen, että niitäkin tarvitaan. Ja eikun hampaat irvessä paarustamaan takaisin ja koittaa etsiä niistä katorajassa roikkuvista kylteistä, että missä lukee uovo elikkäs kananmuna. Luonnollisesti se oli aina jossain kauimmaisessa rivissä.

⚓️

We did our shopping mainly in Lidl if we were in Italy and in Hofer if we were in Slovenia. Of course there were many other stores in Bassano, but Lidl’s quality-prize ratio was absolutely best. And it was small enough.

Few times we made a mistake and visit this shockingly huge grocery store and it really wasn’t very pleasant experience. And of course when you visit those places you either are very hungry or really need to pee, usually both. And with those needs it’s very funny to wander around the store that is size of hectares!

Apparently I have hole in my brains that is about size of the egg because every time I forget that we need to buy the eggs and then remembered that we need those when I was almost at cash desk. And then just turn back and try to find out that which of those signs  that were hanging from the roof says uovo, egg. Naturally it usually was the farthest line.

 

 

Siellä oli myös sellainen systeemi vihannes- ja hedelmätiskillä, että ensin ne tuotteet valikoitiin itse pusseihin, niinkuin missä tahansa ruokakaupassa täälläkin. Mutta sen jälkeen niiden pussukoiden kanssa jonotettiin tiskille, jossa myyjät punnitsivat ne, laittoivat pussit teipillä kiinni ja iskivät hintatarrat pusseihin. En tiedä johtuuko tämä siitä, että sillä vältetään väärinkäytöksiä, eli siis että ei luoteta, että ihmiset ovat rehellisiä, jos saavat itse punnita tuotteensa vai mikä on syynä? Rasittavaa joka tapauksessa.

Toinen hassu asia siellä hedelmä- ja vihannesosastoilla oli se, että joka paikassa oli sellaisia ohuita muovihanskoja. Sellaiset olisi pitänyt ensin laittaa käteen ja sitten vasta alkaa kopeloimaan niitä vihanneksia. Sain kyllä osakseni paheksuvia katseita, kun ihan vain paljain käsin otin sieltä mitä tarvitsin. Kovasti olisi tehnyt mieli kysyä niiltä paheksujilta, että ihanko luulette, että kaikki näitä tuotteita aikaisemmin käsitelleet ovat käyttäneet muovihanskoja? Niinkuin poimijat ja myyjät jotka ovat ne tavarat sinne tiskiin laittaneet. Että ei nyt taida meikäläisen kädet olla ensimmäiset ja likaisimmat. Mutta jäi siis kysymättä, kun ei tosiaan tuo italian kielen taitoni taivu kovinkaan kummoisiin suorituksiin 😏

⚓️

At that store there was strange style to buy fruits and vegetables. First you picked those in the small bags just like here in every store. But then you had to stand in queue to counter where the shop assistants weigh those and closed the bags. I don’t know if that was because they were afraid that people are cheating if they can weigh those them selves or what was the reason.

Another odd thing in that fruit and vegetable part was that there was thin plastic gloves and you should wear those before you could start to pick fruits or vegetables. Well, I didn’t and I got lots of bad eyes of that. I would very much liked to ask from those people that did they really think that everybody who had handle those vegetables had wear gloves? Like those who picked them and those who put them out to sale. That I don’t think I’m the first one. But I didn’t ask, because I still can’t speak Italian 😏

 

 

Me siis suosittiin Lidliä, siellä kun oli myös ihan sopivan kokoinen viinivalikoima, josta löysi enemmän kuin kohtuuhinnalla ihan laadukkaita viinejä. Ja sinne pääsi kätevästi fillarilla. Joka kerta tosin mietin, että jäänköhän tällä kertaa auton alle. Pari läheltä piti-tilannetta sattui, koska siellä stop-merkki on ilmeisesti vain suuntaa-antava ohje, ei suinkaan käsky pysähtyä. Niistäkin selvisin siis ehjin nahoin, mutta pyöräilyä Italiassa en tule todellakaan ikävöimään. Kuten en liikennettä yleensäkään!

⚓️

So we favoured Lidl, they have also very good wine selection where you could find good wines with very reasonable prizes. And I could easily cycle there. Although every time when I cycle there I thought that is this the time when some car drives over me. There was few close shaves, because obviously stop sign is only directional instruction not a order to stop. I survived whole but I really don’t going to miss cyckling in Italy. As well I don’t miss hole traffic there!

 

 

Minähän olen koko ajan piipittänyt, että kun siellä oli niin kuuma, joten lämmintä ilmastoa en nyt varmaan ihan heti muutamaan ensimmäiseen viikkoon kaipaa. Varmaan jossain vaiheessa sekin hetki tulee, viimeistään silloinkun täytyy alkaa kiskomaan toppatakkia ja pipoa päälle. Olen nyt käynyt iltaisin lenkillä jokirannassa ja voi miten ihanan raikkaalta ilma tuntuu! Eikä koko ajan ole tukahduttavan kuuma, voi oikein laittaa vähän vaatettakin päälle ilman että hiki valuu selkää pitkin.

⚓️

I have all the time complained that it was so warm in Italy, so I don’t think that I’m going to miss warm climate for the first weeks. But I’m sure that time comes when I do miss that, at the latest when I have to start wear quilted jacket and beanie. But now it feels so refreshing just walk by the river in the evenings and breath cool Northern air. And not have to sweat all the time.

 

Kotiinpaluu siis aiheuttaa ristiriitaisia olotiloja; jotkut asiat ovat paremmin täällä kotona ja toiset asiat oli paremmin, kun oltiin reissussa. Joitakin asioita en jäänyt ikävöimään ja toisia sitten sitäkin enemmän ❤️

⚓️

So home coming feels contradictory; some things are better here at home and some things were better in our journey. Some things I don’t miss at all and some things I miss very much ❤️

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *