MATKAILU AVARTAA ⚓️ TRAVELLING AROUND

Itävalta, Slovenia, Kroatia, Italia. Siinä viimeisen viiden päivän kohteet 😅. Maanantaina lähdettiin Itävallan Kössenistä kohti Sloveniaa ja tarkoitus oli olla siellä viikonloppuun asti. Mutta kuten tavallista, tilanteet vaihtuu nopeasti, tai lähinnä sään mukaan. Sloveniaan luvattiin ukkoskuuroja joka päivälle, joka tarkoittaa kelvotonta lentosäätä, joka taas tarkoittaa sitä, että kamat kasaan ja kohti seuraavaa kohdetta.

Eli siis, kohti Kroatiaa. Siellä en vielä ollutkaan käynyt tällä Euroopan kiertueella, ja lisäksi luvassa oli merenrantakohde, Rovinj. Luonnollisesti ei tietenkään menty sinne suorinta tietä, vaan tehtiin muutama mutka parin lentokohteen kautta. Ne tosin osoittautuivat olevan niin vaikeakulkuisissa paikoissa, että asuntoauton kanssa niihin ei päästy. Yritettiin toki, mutta sitä mukaa, kun tiet kapenivat, muuttui meikäläisen naama ensin kalpeaksi ja sen jälkeen hiukan vihertäväksi. Ruotsalaisen mielestä tämä kaikki oli vain kovin jännittävää ja hauskaa?! Hän sanoi ajaneensa Bosniassa vieläkin pienemmillä teillä 16 tonnia painavan Sisun kanssa, joten tämä oli ihan sunnuntai-ajelua hänelle.

Austria, Slovenia, Croatia, Italy. Those are destinations for last five days 😅. We drove from Kössen, Austria, to Slovenia on monday and we were supposed to be there until weekend. But, as always, situations changed fast or more closely, they changed by the weather. Weather forecast promised thunder storms for every day in Slovenia, which means pilot couldn’t  fly, which means that we packed the camper and hit the road again.

So, towards Croatia. There I haven’t been before on my European tour, and besides, the destination was on the coast, city of Rovinj. Naturally we didn’t took the straighest way there, but we checked few flying sites on the way. Although they were located so difficult places, that we couldn’t drove there with camper van. We tryed though, but even as roads get  worst get my face first pale and then green. Pilots view was that it was funny and exiting road. He told that he had drove on 16 tons Sisu in Bosnia, even smaller roads, so this was like sunday drive compare to that.

 

 

 

Muutaman mutkan jälkeen päästiin kuin päästiinkin isommille teille ja kohti Kroatiaa. Ilmaiseksi leiriytyminen ei onnistunut, joten jouduttiin ajamaan yhdelle monista leirintäalueista. Valittiin sellainen mikä sijaitsi meren rannalla, kun nyt kerran oltiin sitä varten tultu. Jestas, miten valtavan kokoinen paikka!! Siellä oli satoja paikkoja, jotka piti ensin kiertää kävellen ja katsoa, mikä olisi sopiva. Ja sitten vielä toivoa, että kukaan muu ei valitsisi juuri sitä paikkaa, ennen kuin ehtii takaisin vastaanottoon kirjautumaan sisään.

 Väsyneenä ja nälkäisenä verrattain haastava tehtävä, mutta selvittiin ilman suurempaa konfliktia. Eikä kukaan muu onnistunut viemään paikkaa meidän nenän edestä. Johtuu ehkä siitä, että valittiin vähän syrjäisempi paikka. Ruotsalainen aina nauraa, kun minä tykkään olla vähän kauempana naapureista. Harmi vain, kun aina se ei onnistu niin hyvin.

Sloveniassakin leirintäalue oli puoli tyhjä ja minä plaseerasin meidät mukavaan paikkaan vähän kauemmaksi muista. Niin eikö heti seuraava asuntoauto parkkeeraa siihen ihan viereen! Ja tilaa vaikka kuinka joka paikassa muualla! Vähän sama, kuin että jos on huone täynnä ihmisiä jotka tykkää koirista ja sitten joukossa sattuu olemaan yksi joka ei niistä niin välitä, niin kenen haaroihin se koira tulee työntämään kirsunsa?? Niinpä!

After few curves we found our way to bigger roads and towards Croatia. We couldn’t just stay somewhere for free so we drove one of the many camping places. We choosed one by the beach and good Lord how huge it was! There was hundreds of places that you should walk around first and choose which one you want. And then hope that nobody else takes that place before you make it back to reception and check in.

A bit challenging when you are tired and hungry, but we made it without bigger conflict. And nobody took our place. Which might be because it was a little apart from bigger grouds. Pilot always laughs when I choose the place away from neighbours. Too bad it won’t succeed so well every time.

Like earlier, when we arrived in Slovenia, camping place was half empty and  I placed us on nice place, away from others. And then next camper that arrives in, drives next to us! And there are free places as much as you can choose! It’s little same that if there is room full of people that loves dogs and then there is one who doesn’t care for dogs that much. So to whose crotch the dog shoves it’s nose?? Exactly!

 

 

 

 

 

Torstaina oltiin muutama tunti aamupäivästä rannalla ja illalla hypättiin leirintäalueen laiturilta veneeseen ja lähdettiin Rovinjan keskustaan. Se sijaitsee Istrian niemimaalla, Adrianmeren rannalla, Kroatian pohjois-osassa. Venetsialaiset hallitsivat sitä satoja vuosia ja se muistuttikin kovasti Venetsiaa. Soma pieni kaupunki, jossa ei kovin paljon nähtävyyksiä ollut, ja sen kiertääkin helposti muutamassa tunnissa.

Me kierreltiin kaupunkia ja pysähdyttiin sopivin väliajoin syömään jotakin. Minulla on ollut sellainen mielikuva, että Kroatia olisi jotenkin halpa maa, mutta tästä vierailusta jäi kyllä täysin päinvastainen vaikutelma. Ainakin leirintäalueen ja ravintolan hinnat olivat korkeat. Pitkästä aikaa joutui käyttämään laskupäätä, koska Kroatia ei käytä euroa, vaan heillä on oma valuutta, kuna. Yksi euro on noin 7,4 kunaa.

Palattiin illan viimeisellä veneellä takaisin leirintäalueelle ja herättiin tänään aamulla ukkosmyrskyyn ja rankkasateeseen. Yllättävää! Ei ole näköjään maalla paljon väliä, täällä ukkostaa joka paikassa, joka päivä. Ruotsalainen aloitti päivän perinteisesti säätiedotusten tarkistamisella ja viikonloppu näyttäisi olevan Italiassa hyvä. Eli kamat kasaan ja autoon. Taas mennään!

On Thursday we were few hours at the beach and in the evening we took boat from camping place to centrum of Rovinj. It’s located in Northern part of Croatia, coast of Adriatic sea. It has been ruled by Venetians hundreds of years and it really remainded of Venice. Cute small town with not so many sights, so it doesn’t take that long to walk around it.

We walked there few hours and stopped to eat on regular phases. I have had image that Croatia is cheap country but after this visit I have to say that it isn’t. At least prizes in the camping place and in restaurant were high. After a long time I had to use little maths, because Croatia doesn’t use euro, they have their own currency, kuna. One euro is about 7,4 kuna.

We took last boat back to camping and today, in the morning, we woke up to thunder storm. How surprisengly! Apparently it doesn’t matter in which country we are, it thunders every day. Pilot checked weather first thing in the morning, like every day and it seems that it’s good weather in Italy on weekend. So all things in the camper and here we go again!

 

 

 

One Comment

  • Äitee

    On kyllä kummaa että päivittäin ukkostaa ja sataa. Toisaalta olette nähny paljon erilaisia paikkoja. Täällä kotosuomessa on ollut tosi hienot kelit ja nyt on ollut pilvistä ja koleaa ei saatanu,kyllä on heti mieles tummia sävyjä. Aurinko saa kyllä ihmeitä aikaan😊Toivottavasti Italia on hienot Kelit. Äläkä jännitä sulla on huippu kuski🤗

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *