RETKI VENETSIAAN ⚓️ A TRIP TO VENICE

Päätettiin vapun kunniaksi lähteä ruotsalaisen kanssa retkelle Venetsiaan. Ruotsalainen toimi oppaana, koska hän oli siellä jo kolmatta kertaa, kun taas minä olin ensikertalainen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Venetsiahan on paikka, joka toisaalta pitäisi jättää rauhaan, koska siellä käy niin valtavasti turisteja, mutta toisaalta onhan se myös paikka, joka täytyy nähdä edes kerran. Eihän tuollaisella yhden yön retkellä ehdi nähdä kuin pintaraapaisun paikasta ja me jätettiinkin suosiolla kaikki maksulliset nähtävyydet välistä.

 

 

Junamatka Bassano del Grappasta Venetsiaan kestää reilun tunnin ja hinta ei tosiaankaan päätä huimaa. Menomatka kahdelle hengelle maksoi 15 euroa ja tulomatka oli vielä muutaman euron halvempi. Italian junaliikenne vaikuttaa näin  muutaman reissun perusteella varsin hyvin toimivalta. Junat olivat aikataulussa, lipun ostaminen asemien lippuautomaatista on helppoa ja hinnat ovat ainakin näin lähiseudulla matkustaessa edullisia.

 

 

Menomatkalla juna oli ihan täynnä, pääosin italialaisia, jotka vapaapäivän kunniaksi olivat myös päättäneet matkustaa Venetsiaan.

Me keksittiin tehdä tämä retki vain muutamaa päivää aikaisemmin, mutta yllättävän halvalla löydettiin Booking.comin kautta hotelli. Cá Valeri-nimisessä hotellissa yksi yö kaupunkiverojen kanssa maksoi 114 euroa. Kun etsin meille hotellia, laitoin yhdeksi valintakriteeriksi sen, että aamiainen sisältyy hintaan. Mikä näin jälkikäteen ajateltuna oli ihan turhaa. Minun mielestäni melkein parasta hotellissa yöpymisessä on aamiainen, mutta italialaisten käsitys aamiaisesta poikkeaa jonkin verran omastani. Lasi mehua, sämpylä, croissantti, hillo ja cappucino. Ne olisi löytänyt mistä tahansa kahvilasta, huomattavasti laadukkaampina. Toki varmaankin kalliimman hintatason hotelleissa aamiainenkin olisi saattanut olla runsaampi.

 

 

Hotelli oli tosi pieni, vain 6 huonetta yhteensä 4:ssä kerroksessa. Me saatiin ylimmän kerroksen ainut huone, jossa oli myös tosi iso parveke. Näkymä ei ollut kovinkaan merkittävä, lähinnä naapuritalon seinä ja kattoja. Yhden yön vierailulla hotellissa ei juuri ehditty käydä kuin nukkumassa, joten parveke jäi käyttämättä, samoin kuin kylpyhuoneen amme. Huone oli siisti ja tilava, mutta erittäin kitchillä maulla sisustettu. Ehdinkin jo ihmetellä, että ihanko oikeasti jossain myydään tuollaisia lamppuja, kunnes niitä tuli vastaan aika monessa lasikaupassa, minkä ohi käveltiin.

 

 

 

Olen tietysti kuullut ja lukenut, että Venetsiassa on aina paljon turisteja, mutta jotenkin se silti pääsi yllättämään. Varsinkin suosituimmilla ja kuuluisimmilla alueilla, kuten Pyhän Markuksen aukiolla tai Rialton sillalla, ihmispaljous oli järkyttävä. Me tyydyttiin vain kävelemään niiden läpi ja suunnattiin suosiolla vähän väljemmille alueille. Tehtiin myös vesibussimatka, jonka aikana kierrettiin melkein puolen saaren ympäri ja aina välillä poikettiin kanaalissa. Matka maksoi 7,5 euroa henkilöltä, 20 eurolla olisi saanut koko päivän voimassa olevan lipun ja se onkin kätevä, jos yöpyy hiukan kauempana. Vesibussilla pääsee myös lentokentälle ja rautatieasemalle, jos ei jaksa kävellä.

 

 

Oli mielenkiintoista seurata esimerkiksi paikallisten roskakuskien työntekoa, kun ensin roskat kerättiin kärryjen kanssa katujen varsilta tai pihoista. Sitten kärry työnnettiin kanavan varteen, mihin ajoi roskien lajitteluvene, johon roskat siirrettiin. Ja lajitteluvene vei ne sitteen suurempaan alukseen, joka taas kuljetti ne luultavasti mantereelle. Ja miten paljon roskaa niin valtavat turistimäärät oikein tuottaa! Lähiaikoina muutaman kerran muuttaneena tuli mieleen ajatus, että miten haastava homma se tuolla oikein olisikaan.

 

 

Käveltiin itsemme uuvuksiin je eksyttiin välillä hyvinkin onnistuneesti kaupungin sokkeloihin. Aina, kun luuli olevansa lähellä jotain paikkaa ja tarkisti kartasta, niin olikin jossain ihan muualla. Sillä tavalla oli mielestäni hauskinta tutustua kaupunkiin. Tasaisin väliajoin pysähdyttiin joko lounaalle, jäätelölle tai sprizerille, niin pysyi mieli virkeänä. Kilometrejä kertyi reippaasti, minkä kyllä huomasi jaloissa, kun illalla päästiin  takaisin hotelliin.

 

 

Paikalliset liikenneruuhkat oli myös mielenkiintoista seurattavaa. Gondoleja ja kaiken kokoisia veneitä sikin sokin. Isoimmilla ja nopeimmilla näytti sielläkin olevan etuajo-oikeus.

 

 

Kaiken kaikkiaan Venetsia oli kyllä näkemisen arvoinen ja saattaa olla, että sinne tulee tehtyä vielä toinenkin vierailu kesän aikana. Illalliselle päädyttiin sattumalta aivan erinomaiseen paikkaan, mutta kirjoitan siitä paremmin seuraavassa postauksessa.

 

 

We decided to make a trip to Venice. I was there first time, but for pilot this was 3rd time. Venice is the place that you should see at least one time. We where there only one night, so we did had time for only a little scratch on the surface.

 

Train from Bassano del Grappa to Venice took only a little more than one hour and ticket for two cost 15€. Based on these few trips that I have made on italian railways it seems that it’s very easy way to travel. Trains are on time, buying a ticket from automatic is easy and prizes are very cheap, at least on local trips.

 

 

On the way there the train was almost full with nearly only italians. They too had came up with idea to take a trip to Venice bacause first of May.

We started to plan this trip only few days before, but we found surprisingly cheap hotel from Booking.com. One night in hotel Cá Valeri costs 114€ with city taxes. When I searched a hotel one criterion was that breakfast must included in prize. Which was totally unnecassary when I think it afterwards. My opinion is that breakfast is almost the best part to staying in hotel. But hotels breakfast was, to be kind, less than mediocre. We would of found same croissants and cappucinos in every cafe there and quality would of been better. Well, we know it better for next time.

 

 

Hotel was very small, only 6 rooms in 4 floors. Our room was on top floor and it had a big terrace. The view wasn’t that spectacular, only wall of next house and roofs. Room was big and clean and it had been decorated by somebody who had a very kitch taste. I wondered that where on earth you can buy lamps like those, until I saw similar in many shops where we walked by.

 

 

Of course I have heared and read that there are always lots of tourists in Venice, but still it suprised me. Especially in very famous places like Piazza San Marco or Ponte di Rialto it was very crowdy. We willingly choosed to walk on places that were little less crowded. We also made a trip with water bus. Those have different routes and ticket costs 7,5€ or 20€, if you want to buy a ticket for one day. It’s easy to go to airport or railway station with those.

I couldn’t help of thinking that how challenging for example moving from place to place in Venice is. Or waste management, how much waste so huge amount of turists produced and what a work it is to get it out of there.

 

 

We walked around the city, sometimes we haven’t had any idea where we were. I think that was the best way to look the place, just get lost in there. We had breaks from time to time; lunch, ice cream, prosecco or spritzer. In the evening when we got back to our hotel it really feldt that we had walk around.

Local traffic jams were interesting to watch; canals were full of gondols and all sizes of boats. And to outsider it seemed that biggest and fastest had a right to go first.

All in all, Venice was really a worth of seeing and it might be that I visit there another time in this summer.

We ended up to excellent place to have a dinner, but I tell you more about it on my next post.

2 Comments

  • Äitee

    Ihmeellistä. Maailmassa on niin paljon nähtävää uutta ja erilaista. Avasin just koskenkorva Village tean malja teille🤗💓😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *