TONTUT KROATIASSA ⚓️ ELFS IN CROATIA

Viimeinen kokonainen viikko reissussa on edennyt jo puoleenväliin ja me ajettiin tiistaina Sloveniasta tänne Kroatiaan. Tarkoitus on pysähtyä täällä muutamassa paikassa ennen ensi viikon tiistain lentoani Splitistä kotiin.

⚓️

Last hole week of my trip is already at half and we drove from Slovenia to Croatia on Tuesday. Our plan is to stop few places here before my next weeks flight home from Split.

 

 

Oli hiukan haikeaa lähteä Sloveniasta viimeistä kertaa; tai viimeistä kertaa tänä vuonna, ensi vuonna varmaan löydetään itsemme taas sieltä.

Tällä kertaa Tolminissa sattui olemaan myös suomalaiset pilotit, Anna-Reeta ja Anssi, jotka ollaan tavattu siellä myös aikaisemmin tänä vuonna ja joihin ruotsalainen on alunperin tutustunut, kun tapasi heidät Kolumbiassa lentämässä.

Yhtenä pilvisenä päivänä päätettiin lähteä porukalla melontaretkelle Soca-joelle. Me oltiin ruotsalaisen kanssa suunniteltu samaista retkeä koko kesä, mutta kuten yleensäkin; hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja se toteutus jääkin sitten puolitiehen. Tällä kertaa päästiin kuitenkin sanoista tekoihin ja ajettiin Kobaridiin ja siellä paikallinen melontaopas otti meidät mukaansa ja eikun matkaan. Koko retki kesti kaikkine kommervenkkeineen ehkä kolmisen tuntia, josta puolet meni meloessa ja loppuaika siirtymiseen paikasta toiseen autolla ja varusteiden pukemiseen ja riisumiseen.

⚓️

It was bit sad to leave from Slovenia, knowing that it was last time there this year. I’m sure that we found ourselves there again next year.

We had met Finnish couple, Anna-Reeta and Anssi earlier this year at Tolmin and now they were there again. Pilot has met them at Columbia begining of this year, when they were flying there as well.

One cloudy day we decided to go rafting all together. Pilot and I had planned that activity hole summer, but as usually realization doesn’t work as good as planning. This time we manage to do it; we drove to Kobarid and book a trip to all of us. Hole trip was about 3 hours long, one and half hour rafting and another one and hald hour to transport from one place to another and put on all the equipment.

 

Viikingit melontaretkellä, tosin jonkun mielestä näytetään enemmän tontuilta kuin viikingeiltä 😂 ⚓️ Vikings in a rafting trip, although somebody said that we look more elfs than vikings 😂

 

 

Meillä oli märkäpuvut, pelastusliivit ja kypärät ja lisäksi saatiin märkäpuvun päälle ohut takki. Soca-joen vesi on aina aika kylmää, koska vesi tulee ylhäältä vuorilta ja virtaa nopeasti. Niin tälläkin kertaa, vesi oli 10-12 asteista ja se tuntui kyllä oikein virkistävältä, jopa niin virkistävältä, että ruotsalaisen sormet olivat ihan tunnottomat 😂 Opas piti meille pienen turvallisuuskoulutuksen; lähinnä se koski sitä, että miten pitää toimia jos putoaa veneestä ja miten pudonnut kaveri nostetaan takaisin veneeseen. Tässä vaiheessa kuuntelin silmät lautasen kokoisina ja olin täysin varma siitä, että jos joku sieltä veneestä tippuu, niin se olen minä. Opaskin huomasi ilmeeni ja kiirehti tyynnyttelemään, että ei täältä nyt yleensä kukaan tipu, mutta täytyy varmistaa, että kaikki tietävät miten toimia, JOS niin käy.

⚓️

We had wetsuits, thin jackets, life jackets and helmets. Water in Soca-river is always cold because water comes from mountains and it runs so fast. This time it was about 10-12 degrees and it felt very refreshing. So refreshing that pilot couldn’t feel his fingers 😂 We had a little safety training, mainly it was about that what if somebody falls off the boat; what to do then and how to pull them back to boat. At this point I listened and my eyes were size of plates, I was sure that if somebody is falling of it would be me. Our guide  notice also my look and hasten to calm down that usually nobody falls off, but they have to make sure that everybody knows what to do IF it happens.

 

Ja sitten ei muuta kuin melomaan! Meidän neljän lisäksi veneessä oli hollantilainen pariskunta ja opas, joka piti perää ja antoi ohjeita. Huomasi, että suurin sesonki oli ohi, koska meidän lisäksi reitillä oli vain muutama muu vene. Kesällä suurimman sesongin aikaan siellä saattaa olla yli 40 venettä yhtä aikaa. Me saatiin siis rauhassa nauttia hienoista maisemista ja aina välillä pysähdyttiin uimaan tai sitten nostettiin vene isoa kiveä vasten ja laskettiin liukumäkeä veteen sen päältä. Myös minä tein sen pienestä yllytyksestä, vaikka yleensä veden alle joutuminen aiheuttaa pientä paniikkia. Mikä on outoa, koska tykkään kuitenkin uida ja pulikoida vedessä, kunhan vain se pää pysyy pinnan yläpuolella.

Melontaretki oli oikein hauska, eikä yhtään niin jännittävä, kuin miksi sen kuvittelin. Pysyin veneessä, eikä me mitään kovin suuria Niagaran putouksia alas laskettu. Joen virtaama oli paljon pienempi nyt, kuin esimerkiksi keväisin jolloin samainen reitti olisi varmaan hiukan hurjempi. Retken jälkeen oli, kuten yleensäkin aina uimisen jälkeen on, järkyttävän kova nälkä, joten suunnattiin paikalliseen pizzeriaan ahmimaan rasvaa ja hiilareita koko rahalla 😋

⚓️

And then just rafting! Among us, there was also Dutch couple at boat and of course guide who leaded us. We could notice that high season was over, there was only few other boats at the river. Guide said that in summer when it was really high season, there could be more than 40 boats at the same route at the same time. We could enjoy the peace and magnificent views and every now and then we stopped to swim or slide in to the water by using our boat as a slide. Even I did it, for little instignation, although normally I got little panic if I go under the water. Which is quite odd, I like to swim and being in the water, but I don’t want my head to go under the water.

Our rafting trip was very nice and not at all that scary what I imagine that it would be. I didn’t fall off the boat and we didn’t come down any Niagara falls. After the trip we were so hungry that we went straight to local pizzeria and gobble some fat and carbs 😋

 

 

Sloveniasta lähdettiin siis ajamaan tänne Kroatiaan ja ensimmäiset pari yötä oltiin Krkin saarella. Taas mielikuvissani ajattelin, että nyt on suurin turistisesonki jo ohi, että siellä on varmaan ihanan rauhallista ja väljää. Ne mielikuvat karisi pian, kun oltiin ajettu turhaan reilu puoli tuntia, koska leirintäalue minne aiottiin oli täynnä. Ihan vaan muistutukseksi ensi kertaa varten; soita ja kysy ensin onko tilaa, lähde sitten vasta ajamaan.

Käännyttiin siis takaisin ja soitettiin toiselle leirintäalueelle, että onko heillä tilaa. Joo on, tänne vain. No, oli vissiin muutama muukin päätynyt samaan ratkaisuun ja perille päästyämme juostiin taas niitten pirun karttojen ja vapaiden paikkojen perässä ympäri leirintäaluetta toivoen, että joku paikka on vielä vapaana, kun tullaan takaisin vastaanottoon. Saatiin paikka ja auto kikkailtua ahtaista väleistä sinne joten kuten. Lisäksi tietysti oli kamala nälkä ja väsy, kun oltiin reissattu koko päivän. Ja se on aina ihan paras lähtökohta siihen, että pitää ruveta kikkailemaan autoa suht koht vatupassiin kiilojen avulla! Paikka mikä saatiin vietti niin paljon, että kiiloista huolimatta auto oli ihan kallellaan. Jouduttiin siirtämään tyynyt sängyn jalkopäähän ja nukkumaan niin päin, ettei aamulla herättäisi hirveään päänsärkyyn, kun kaikki veri on pakkautunut päähän. Tammenterhot kolisivat auton katolle pitkin yötä yläpuolella olevista tammista ja leirintäalueen biologinen vedenpuhdistamo haisi vieressä suoraan sanottuna p….lta!

Pari yötä riitti siinä paikassa ja tänään lähdettiin ajelemaan kohti etelää. Toivottavasti seuraava paikka on mukavampi, että voin ennen kotiin paluuta vakuuttua Kroatian ihanuudesta 🤗

⚓️

From Slovenia we drove here to Croatia and first two nights we spend on Krk Island. Again I imagine that worst tourist season is over and maybe there is very calm and loose. That vision didn’t last that long, we drove about 40 minutes for no reason because the camping place where we were intend to go was fully booked. Just note to myself, next time call first if there is room, drove only after that.

So we turned back and called to another camping place and asked if they could squeeze us in. Yes, of course, just drive in here. Well, there was few others who had come to same conclusion. And again we runned around the camping place with those bloody maps of empty places and hoped that some place was still free when we came back to reception. We got the place and fit our car there somehow. And of course we were shit hungry and tired of driving all day, and that is always the best basis to start to get the car  on some kind of straight level. Place was so prone that we had to move our pillows to other side of the bed to avoid all the blood run in to our heads during the night. Acorns dropped to roof of the car all night long and camping places  biological water purification plant smelled like s..t!

Two nights were enough in that place and today we drove further south. I hope next place isbetter that I can convinced by marvellous of Croatia before I travel to home 🤗

 

 

2 Comments

 • Sarkka

  Voi tontut 😂 No täytyy myöntää, että yhdennäköisyyttä on enemmän tonttujen kuin viikinkien kanssa… Mutta mieluummin näin, kuin mitä tämä ihana ennakoiva tekstinsyöttö ehdotti tonttujen tilalle. Torttuja! (Kaikki tietenkin haluais näyttää viikingeiltä, mutta mieluummin itse näytän enemmän tontulta kuin tortulta…)

  Ihania kuvia taas! Ja jihuu, pian olet kotona!
  Nauttikaa vielä! Tee kaikkea hulvatonta loppuaika! ❤️

  • Susanna

   Tontut tai tortut 😂 Pianhan niiden aika taas koittaa.
   Imen täällä vielä viimeiset auringonsäteet nahkaani ja sitten kotiin ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *