VIELÄ TÄÄLLÄ ⚓️ STILL HERE

Täällähän me vieläkin ollaan, Sloveniassa. Monta kertaa on jo ollut aikeissa lähteä takaisin Italiaan, mut sitten kuitenkin vielä päätetty jäädä päiväksi, tai kahdeksi.. Ja mikäs täällä on ollessa; ruotsalainen pääsee lentämään ja minä viihdytän itseäni joko haahuilemalla rannalla tai pyöräilemällä paikallisiin ruokakauppoihin ja perehtymällä niiden valikoimiin. Hauskinta shoippailu on juurikin ruokakaupoissa, kun voi tutustua paikallisiin erikoisuuksiin. Täkäläiset makkarat eivät ainakaan ole minun makuuni, sen verran voin todeta, kun eräänä iltana grillattiin. Aika reippaan kokoisia rasvaklimppejä niissä on lihan joukkoon ujutettu.

⚓️

Here we still are, in Slovenia. We have thought leave many times, but then decided to stay at one day, or two days.. And what it is to be here, pilot can fly when ever he wants and I entertain myself by walking on the beach or cycling to village and visit local grocery stores. Funniest shopping is just in grocery stores where you can see the local specialities. That much I can say that sausages here are not really my favourites. We grilled one night and quite big fat clumps were in those.

 

 

Täällä tulee melkein joka päivä jossain vaiheessa kunnon ukkoskuuro, yleensä iltapäivällä, ja sen jälkeen ilma viilenee. Toissa iltana kuuro oli vähän rajumpi ja ukkonen oli tosi lähellä. Muoviastiat vaan helisi kaapeissa, kun salamat iski.

⚓️

There are thunder showers here almost every day, usually at afternoon, and after that weather gets a bit chilly. Evening before yesterday thunder shower was a bit rougher and it was very close. Plastic dishes were just tingeling in the cupboard when lighten strikes.

 

 

Kuten aikaisempinakin vuosina, niin myös tänä vuonna olen rantakunnossa. Mikä siis tarkoittaa minun kohdalla sitä, että bikinit mahtuu vielä päälle ja jaksan kävellä rannalle. Mihin ei nyt tietenkään täällä vaadita suurtakaan kuntoa, koska ranta on tuossa kivenheiton päässä. Ja niitä on muuten tullut heiteltyä! Ruotsalainen on koittanut opettaa kuinka heitetään leipää, siis kivillä. Sillä seurauksella, että oikea olkapää on ihan jumissa, siis minulla. Onnistumisprosentti on suunnilleen 5, eli aika monta kiveä saa viskoa, että edes kerran onnistuu. Tämänhetkinen ennätys on neljä leipää! Tietysti voisin myös koittaa osua melojiin, ei tarvisi niin valikoida kiviä, vaan ottaa vaan minkä käteen sattuu. Vau, miten jännittävää elämää näin vuorotteluvapaalla voikaan elää 😂.

⚓️

As in previous years, so in this year too I’m in shape for the beach. Which in my case means that I can fit to my bikinis and I manage to walk to the beach. Which doesn’t need that much condition because beach is only stone’s throw away. And oh boy, I have thrown stones! The pilot has been tryed to teach me how to throw skim. On that consequence that my right shoulder is stucked. My success rate is about five procent, so I have to throw quite many stones before I get good one. My record now is four skims in one stone. Of course I could also try to hit the kayakers, then I wouldn’t have to choose stones so precise, just take what comes to hand. Wau, how exiting life can be when you are on holiday 😂.

 

 

 

Oon myös joogannut rannalla. Kylläpäs se kuulostaakin hienolta! Oon siis katsonut puhelimesta erilaisia jooga-asentoja ja koittanut matkia niitä parhaani mukaan. Ja tietysti suomalaisittain katsonut välillä olkani yli, ettei vaan kukaan näe.

Täällä on ollut tosi rauhallista eiliseen asti, kunnes joukko saksalaisia saapui illan ja yön aikana. Aamulla kun herättiin, niin meidät oli saarrettu teltoilla ja Volkkarin pakettiautoilla. Puolalaiset ja saksalaiset tykkäävät näköjään liikkua laumoittain ja laittaa teltat vieri viereen. Vähän kyllä semmoinen suomalaista ahdistaa. Että joku tulee ja laittaa teltan meidän tontille!😉

⚓️

I have also do some yoga at the beach. Oh, how magnificent that sounds! So I have watched some yoga poses from my phone and tried to imitate those. And of course because I’m Finnish, I have look time to time behind my shoulder that hopefully nobody sees me doing that.

It has been very calm here, until yesterday. During evening and night group of Germans arriveled. In the morning when we woke up, we were surrounded by tents and Volgswagen vans. Polish and Germans like to travel with crowds and put their tents side by side. Little distressing I think. That somebody comes and put their tent to our property! 😉

 

3 Comments

 • Äitee

  Ei ihme että viihdytte. Kyllä tommosia maisemia kattelee. 🙂Muuten heittele vain niitä leipiä, äläkä koemielessä ota niitä toisenlaisia kiviä. 🤭 Varokaa vain saksalaiset tuloo aina vähä isoommis porukoos. Kokemusta on. 😏😯TäälläSuomineidon helmas helle hellii😅 Nautinnollisia hetkiä teille🤗

 • Sarkka

  Hei siskoo!
  Ihanalta näyttää ❤️
  Täällä tehdään ympäripyöreää päivää töissä ja kotona…. Seuraavalle seinälle siirrytty ja taas jyrsitään seinää 😬
  Nauttikaa elämästä ja uusista kokemuksista! Håkanille terveisiä täältä molemmilta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *